Gemeente Hellendoorn Maatschappelijk domein

Voor het team Maatschappelijk Domein zoeken wij een energieke en daadkrachtige

Coördinator Integrale Veiligheid en Zorg (IVZ)

36 uur per week

Het team Maatschappelijk domein is een divers team van professionals die zich bezig houden met sport, onderwijs, cultuur, welzijn, publieke gezondheid, openbare orde en veiligheid. Het team is volop in ontwikkeling, het beleid van het sociaal domein (Jeugd, Wmo en Participatie) is samengevoegd met het maatschappelijk domein om meer integraal samen te werken. Het team levert een belangrijke bijdrage aan de (maatschappelijke) ontwikkeling, gezondheid, het welzijn en de veiligheid van onze inwoners.

Wat ga je doen?

In de functie van Coördinator Integrale Veiligheid en Zorg bij de gemeente Hellendoorn speel je een essentiële rol in verschillende strategische beleids- en advieswerkzaamheden. Je adviseert over diverse vraagstukken met betrekking tot sociale en integrale veiligheid en vervult hierbij een coördinerende rol. Specifiek adviseer je de burgemeester over onderwerpen zoals algemene politiezaken, sociale onveiligheid, aanpak van personen met verward gedrag, woonoverlast, verplichte GGZ (meldpunt) en de ketenveldnorm levensloopfunctie. Daarnaast verstrek je advies aan de burgemeester, het college en de raad over sociale en integrale veiligheidsvraagstukken. Tenslotte coördineer jij de agenda voor de bestuurlijke overleggen. 

In samenwerking met de coördinatoren openbare orde en veiligheid en ondermijning ben je verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van het integrale veiligheidsplan en -beleid. Je stemt strategisch beleid af tussen AOV/IVZ en implementeert regionaal beleid op lokaal niveau met betrekking tot veiligheid en zorg. Jij en de coördinator AOV zijn dan ook vervangbaar met elkaar bij afwezigheid. Je participeert in het regionale Platform IVZ-overleg. Ook zorg je voor afstemming in samenwerking met zowel interne als externe instanties, waaronder politie, OM, Zorg- en Veiligheidshuis Twente en andere gemeenten, en maak je prestatieafspraken. Tevens geef je invulling aan een integrale aanpak en samenwerking tussen alle betrokken partijen binnen het domein van wonen en zorg. Kortom; je voert regie en probeert Hellendoorn ambtelijk en bestuurlijk goed te positioneren in de regio.

Wat breng jij mee? 

  • Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op HBO/WO niveau en bijpassend werk- en denkniveau.
  • Je hebt meerdere jaren ervaring, kennis en affiniteit met het vakgebied Veiligheid.
  • Je beschikt over politieke sensitiviteit en kunt draagvlak creëren en weet mensen te enthousiasmeren voor je voorstel of initiatief.
  • Je weet wat er speelt op in de samenleving en omgeving en kunt dit vertalen naar beleid.
  • Je bent een sparringpartner voor collega’s in de (keten)samenwerking binnen en buiten de organisatie.
  • Je bent analytisch sterk en bent in staat om out of the box te denken, de problematiek is immers vaak complex en vraagt om creatieve oplossingen.
  • De eigenschappen stressbestendig, inventief, betrokken en nauwkeurig passen jou goed.
  • Uiteraard zijn je schrijfvaardigheden gewoonweg goed, maar net zo goed zijn je sociale vaardigheden.
  • Tenslotte ben je bereid tot inzet en telefonische bereikbaarheid buiten kantoortijden.

Wat bieden wij? 

We bieden je een boeiende functie, voor de duur van een jaar, in een breed en dynamisch team dat volop in ontwikkeling is. Afhankelijk van opleiding en ervaring verdien je maximaal € 5.621,- (functieschaal 10A) op basis van 36 uur per week. . Op termijn kan dit uitlopen tot € 5.997,- bruto per maand (uitloopschaal 11). Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget, te besteden naar eigen inzicht.

Enthousiast geworden?
Reageer dan uiterlijk 21 mei. We gaan graag in gesprek om te kijken of het een match is!

Meer informatie over deze functies kun je verkrijgen bij Daphne Krieger - Grolleman (0641535165), Coördinator aanpak ondermijning of Peter Baan (0648138162), beleidsmedewerker veiligheid. 

Vacature delen op:

Regio:

  • Overijssel

Sluitingsdatum:

21-05-2024

Startdatum:

01-05-2024

Locatie:

Nijverdal

Contactpersonen:

Marc Oosterhof

mobiel: +31 06-34338044

Bedrijfspagina:

http://www.hellendoorn.nl

Kantooradres:

Willem-Alexanderstraat 7 7442MA Nijverdal

Locatie: