Gemeente Hellendoorn Gemeente Hellendoorn

Weet jij op een inspirerende en motiverende wijze leiding te geven? En lijkt het jou leuk om samen met het team complexe vraagstukken binnen het maatschappelijk domein aan te pakken? Dan zoeken wij jou!

Manager Maatschappelijk domein

voor 36 uur per week

Met jou als manager en ruim 50 collega’s doen we betekenisvol werk. Iedere medewerker draagt hieraan bij vanuit zijn eigen vakgebied. In het team Maatschappelijk domein is het beleid op het gebied van Jeugd, Wmo, Participatiewet, welzijn en het voorliggend veld, cultuur, sport en veiligheid ondergebracht. Ook maken het Ravijn -zwem sport zorg- en de binnensportaccommodaties onderdeel uit van het team. Het bieden van optimale dienstverlening op deze aandachtsgebieden is ons doel! We zijn maatschappelijk betrokken, bevlogen, maar ook zakelijk waar het moet.

De gemeente Hellendoorn
Welkom in Hellendoorn, een bruisende gemeente met zo'n 36.000 inwoners, gelegen in het hart van Overijssel, op de grens van Twente en Salland. Hier wordt het decor gevormd door prachtige natuurgebieden, waaronder het indrukwekkende Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en het schilderachtige Reggedal. Maar wat Hellendoorn echt bijzonder maakt, is de sterke sociale verbondenheid tussen haar bewoners. Samen staan we voor maatschappelijke uitdagingen die een integrale aanpak vereisen, zoals beschreven in ons collegeprogramma. Onze nieuwe organisatiewaarden zijn initiatiefrijk, leergierig en betrokken.

Wie zoeken we?
We werken aan een integrale benadering in het maatschappelijk en sociaal domein. Samen met de manager van het Sociaal Domein ga je voor deze vernieuwende, integrale manier van werken! Je zorgt met je team voor de ontwikkeling van beleid en de vertaling naar de uitvoering. Daarnaast speel je een actieve rol in de cultuurverandering richting integrale samenwerking. De verbinding met de wethouders, het hele college en de raad is cruciaal. Je bent een échte verbinder en denkt domein overstijgend na over ontwikkelingen en trends van het sociaal- maatschappelijk domein en dit vertaal je naar beleid.

Je leiderschap is voornamelijk mens- en actiegericht en daarnaast ben je in staat om situaties systematisch te benaderen.
Ook ben je een leidinggevende die staat voor zijn of haar mensen en die aanvoelt wat belangrijk is voor je collega’s, het bestuur en de inwoners.

Als lid van het MT van de organisatie lever je een bijdrage aan de strategische koers van de organisatie. Je zet je actief in voor de verdere doorontwikkeling van de organisatie.

Wat breng je mee?
Je bent gericht op samenwerking. Je kijkt door een integrale bril, maakt verbinding en neemt anderen daarin mee. Richting collega’s, externen en het bestuur communiceer je prettig, tijdig en vanuit een open houding. Jouw bestuurlijk-ambtelijk invoelingsvermogen en strategische blik helpen je daarbij. Je begrijpt behoeften en verwachtingen en kan daar effectief op reageren. Je wilt vooruit; resultaten behalen met het team geeft jou voldoening en werkplezier. Je gedrevenheid en intrinsieke motivatie voor het team, het domein én de organisatie zijn essentieel. Je voelt goed aan wat er speelt, waar behoefte aan is en hebt begrip voor visies en meningen van anderen. Jij bent een energiek persoon die positieve energie brengt en een werkdag voor iedereen leuk(er) maakt!

Dit vinden wij ook belangrijk:

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt leidinggevende ervaring en kennis van het takenpakket waarbij strategische keuzes en veranderprocessen centraal staan.
  • Je hebt visie op het brede sociaal, maatschappelijke en terrein en weet deze te vertalen in strategieën, doelen en acties en kunt mensen inspireren en in beweging brengen.
  • Je maakt resultaatafspraken en behoudt focus op doelen en resultaten.
  • Je kunt goed schakelen tussen organisatie, bestuur en samenleving.
  • Je bent initiatiefrijk, leergierig en voelt je betrokken bij de organisatie en de samenleving.

Wat bieden wij?
We bieden een inspirerende en professionele werkomgeving waarin we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring verdien je maximaal € 7.325,-- bruto per maand (functieschaal 13). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05%, dat je naar eigen inzicht kunt besteden. Bij ons krijg je de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken met goede thuiswerkvoorzieningen. We bieden een arbeidsovereenkomst voor één jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Vragen?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Adrie Ouwehand, gemeentesecretaris/algemeen directeur, telefoon 06-34083432.

Uitgedaagd?
Solliciteer dan uiterlijk 5 mei 2024 via de sollicitatiebutton. De eerste gespreksronde is gepland op woensdag 15 mei 2024.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-45

Regio:

  • Overijssel

Sluitingsdatum:

05-05-2024

Startdatum:

17-04-2024

Locatie:

Nijverdal

Contactpersonen:

Adrie Ouwehand

mobiel: 0634083432

Bedrijfspagina:

http://www.hellendoorn.nl

Kantooradres:

Willem-Alexanderstraat 7 7442MA Nijverdal

Locatie: